Scholengemeenschap Kerobei
MENU

Stage

Een stage bij Kerobei is een geschikte manier om het onderwijs te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten, capaciteiten en ambities. Hoewel stages voor de opleiding tot leraar primair onderwijs (pabo) en onderwijsassistent het meest voorkomen binnen onze organisatie, staan we ook open voor andere stages. Een stagiaire is bij Kerobei een collega in opleiding waarvan wederzijds hoge verwachtingen mogen zijn.

Stageplaatsing

Stages worden centraal geregeld via de opleidingscoördinator van Kerobei. Ben je student aan Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Hogeschool de Kempel of Gilde School voor Pedagogiek Venlo, dan wordt je stageplek automatisch geregeld. Kom je van een andere opleiding, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen om te verkennen wat de mogelijkheden zijn voor een stage bij een van de 18 scholen van Kerobei.

Betaalde stageplekken (BBL)

Wij hebben geen betaalde stageplekken (BBL) ter beschikking voor onderwijsassistenten.   

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Door alle studenten die langer dan 10 weken stage lopen op een school, moet een origineel VOG getoond worden aan de stagecoördinator van zijn stageplek. Deze maakt een kopie en voorziet deze kopie van een stempel, vermelding ‘origineel gezien’, datum en handtekening. De kopie met stempel en handmatig toegevoegde gegevens wordt ingescand en verzonden aan pz-vragen@kerobei.nl. Studenten uit het Voortgezet Onderwijs die een snuffelstage, oriënterende of maatschappelijke stage lopen, hebben geen VOG nodig.  

Aanvraag

De kosten van de aanvraag VOG zijn voor eigen rekening. Indien je nog niet in het bezit bent van een onderwijsgerelateerde VOG, kun je deze aanvragen via Kerobei door je persoonlijke gegevens, opleiding en stageschool te mailen naar: pz-vragen@kerobei.nl. Je ontvangt hierna een mail van Dienst Justis, waarbij je je VOG aanvraag digitaal kunt afronden (kosten: 33,85). De VOG mag je gedurende je gehele huidige studie gebruiken binnen stichting Kerobei. En in een groot aantal gevallen ook binnen andere onderwijsstichtingen.

Opleidingscoördinator:

Paulien Dings (paulien.dings@kerobei.nl)

Vervangingen:

Personeelzaken (pz-vragen@kerobei.nl)