Scholengemeenschap Kerobei
MENU

Stage

Een stage bij Kerobei is een geschikte manier om het onderwijs te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten, capaciteiten en ambities. Hoewel stages voor de opleiding tot leraar primair onderwijs (pabo) en onderwijsassistent het meest voorkomen binnen onze organisatie, staan we ook open voor andere stages. Een stagiaire is bij Kerobei een collega in opleiding waarvan wederzijds hoge verwachtingen mogen zijn.

Stageplaatsing

Stages worden centraal geregeld via de opleidingscoördinator van Kerobei. Ben je student aan Fontys Hogeschool Kind en Educatie, Hogeschool de Kempel of Gilde School voor Pedagogiek Venlo, dan wordt je stageplek automatisch geregeld. Kom je van een andere opleiding, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen om te verkennen wat de mogelijkheden zijn voor een stage bij een van de 17 scholen van Kerobei.

Betaalde stageplekken

Wij hebben geen betaalde stageplekken (BBL) ter beschikking voor onderwijsassistenten.   

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Door alle studenten die langer dan 10 weken stage lopen op een school, moet een origineel VOG getoond worden aan de stagecoördinator van zijn stageplek. Deze maakt een kopie en voorziet deze kopie van een stempel, vermelding ‘origineel gezien’, datum en handtekening. De kopie met stempel en handmatig toegevoegde gegevens wordt door de stagiaire ingescand en verzonden aan pz-vragen@kerobei.nl. Studenten uit het Voortgezet Onderwijs die een snuffelstage, oriënterende of maatschappelijke stage lopen, hebben geen VOG nodig. 

Aanvraag

Een stagiaire die geen geldig VOG in zijn/haar bezit heeft vanuit de eigen onderwijsgerelateerde opleiding, of een eerdere onderwijsgerelateerde stage, kan er via Kerobei eentje aanvragen. Deze wordt eenmalig door Kerobei betaald. Aanvragen van een VOG kan door je persoonlijke gegevens, naam van de opleiding en naam van de stageschool te mailen naar pz.vragen@kerobei.nl