Scholengemeenschap Kerobei
MENU

Identiteit

Bij Kerobei is ieder kind welkom. Een school is de samenleving in het klein, gekenmerkt door diversiteit. Op onze scholen denken en werken wij vanuit deze diversiteit en ondersteunen wij het unieke karakter van ieder kind. Al onze leerkrachten en medewerkers maken het mogelijk dat alle kinderen optimale kansen voor ontwikkeling krijgen.

Onze 17 scholen zijn allen gevestigd in Venlo, waarvan 2 scholen speciaal basisonderwijs. Op onze scholen en het bestuurskantoor werken in totaal zo’n 500 medewerkers, die dezelfde passie delen: hoogwaardig, passend onderwijs realiseren voor ruim 4.500 leerlingen.

Eigenaarschap

De kernwaarde van Kerobei is het ontwikkelen van eigenaarschap. Elk kind, elke ouder, elk mens wil zich ontwikkelen. Kerobei streeft naar maximale ontplooiingskansen voor ieder kind. Dit doen wij samen met het kind, maar stimuleren ook zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daardoor wordt het kind eigenaar van de eigen ontwikkeling. 

Als mensen zich eigenaar voelen van het werk dat ze uitvoeren, voelen ze zich betrokken, leveren ze de beste kwaliteit en blijven ze zich ontwikkelen. De koers van de school/de klas is richtinggevend, maar als het om de vormgeving van het onderwijs gaat, moet de professional veel ruimte voelen bij het concretiseren en de leerling bij het vormgeven van het eigen leerproces. Samen creëren we een omgeving waarin leren en ontwikkelen voorop staan: in het klaslokaal en daarbuiten. 

Missie & Visie

Het is de ambitie van Kerobei dat:

  • ieder kind graag naar school gaat;
  • ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Passend binnen de context van de school en de ondersteuningsbehoefte van de kinderen:

  • werkt elke school doorlopend aan kwaliteitsverbetering;
  • waarbij ieder kind de beste leerkracht krijgt;
  • iedere medewerker de beste leidinggevende(n);
  • en iedere werknemer een actieve teamspeler is binnen Kerobei met een hoog welbevinden.