Scholengemeenschap Kerobei
MENU

Toelating BS De Regenboog

Het aantal aanmeldingen op BS De Regenboog is hoog. Alle aangemelde 4-jarige leerlingen aannemen zou (op termijn) gaan betekenen dat het aantal leerlingen in een groep te veel worden. Dat heeft consequenties voor de kwaliteit van het onderwijs. Meer groepen maken kan niet, omdat het aantal groepslokalen in het gebouw van BS De Regenboog al allemaal in gebruik zijn. Het MT van BS De Regenboog is hierover in gesprek gegaan met het College van Bestuur van Kerobei. Het bestuur is van mening dat:

-          geen noodlokalen geplaatst worden;

-          niet teveel leerlingen in één groep geplaatst moeten worden;

-          de kwaliteit van onderwijs voorop staat.

Op basis hiervan heeft het College van Bestuur, in afstemming met de Gemeente Venlo, het besluit genomen om per 1 augustus 2018 voor BS De Regenboog een aannamestop in te voeren. Er zijn twee uitzonderingen:

1)    alle leerlingen uit “nieuwe” gezinnen die in het voedingsgebied van BS De Regenboog wonen;

2)    leerlingen die nu al een broertje/zusje op BS De Regenboog hebben zitten.

Het invoeren van een aannamestop op een school is binnen Kerobei geen uitzondering. Ook voor BS Titus Brandsma is dat al eerder van toepassing geweest. Bij het invoeren van de aannamestop in Blerick en het toepassen daarvan, zien we de Burgemeester Gommans-straat als een “natuurlijke” grens. Zeker ook vanwege de verkeersveiligheid bij het brengen/halen van de leerlingen en evt. op termijn de looproute thuis-school. Op 29 mei zijn de betreffende ouders geïnformeerd over alternatieve mogelijkheden.


Meer nieuws

Anouk Huijs: leraar van het jaar 2018!

“Onze” Anouk Huijs, leerkracht op BS Natuurlijk! is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot leraar van het jaar in het basisonderwijs. Op de laatste dag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht moesten de drie genomineerden de “strijd” met...

Feest 10 jaar Kerobei!

Wat was het een top feest op 11-01-2019 bij Domani t.g.v. 10 jaar Kerobei! Voor alles was gezorgd; een lekker hapje en drankje en een geweldige feestband. Het was een onvergetelijke avond. De foto spreekt voor zich!