Scholengemeenschap Kerobei
MENU

Onderzoek samenwerking bovenschoolse bureaus Kerobei en Onderwijsgroep Buitengewoon stopgezet

In goed overleg tussen de besturen van Kerobei en Onderwijsgroep Buitengewoon is besloten om het onderzoek naar een mogelijke samenwerking op het gebied van bedrijfsvoering tussen beide Service- en Bestuursbureaus te stoppen. Beide organisaties maken op dit moment een eigen ontwikkeling door op het gebied van bedrijfsvoering waardoor samenvoeging niet (kosten)efficiënt is. Denk hierbij aan het inrichten van computersystemen die niet op elkaar aansluiten waardoor extra investeringen nodig zijn.

In september 2017 startten Kerobei en Onderwijsgroep Buitengewoon een onderzoek naar mogelijke samenwerking tussen beide Service- en Bestuursbureaus. Aanleiding was de terugloop in aantallen leerlingen en de daardoor hoger wordende kosten van de bovenschoolse bureaus per leerling. Het doel van het onderzoek was dan ook om de kosten van de bedrijfsvoering terug te dringen en tegelijkertijd de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

Aan het einde van 2017 werd het eerste deel van het onderzoek afgerond en is er een tussenrapportage opgeleverd. Vanwege andere prioriteringen in combinatie met de bestuurswisselingen bij Onderwijsgroep Buitengewoon werd het besluit rondom een mogelijke voortzetting van het onderzoek destijds opgeschort. Onlangs hebben de besturen dit onderwerp weer opgepakt en zijn zij tot bovengenoemd besluit gekomen.

Voor vragen of meer informatie over dit besluit kun je contact opnemen met een van de bestuurders.

 

Kerobei  

Hans Soentjens (h.soentjens@kerobei.nl)                                                                                     

Onderwijsgroep Buitengewoon 

Maarten Faas (m.faas@ogbuitengewoon.nl)


Meer nieuws

Anouk Huijs: leraar van het jaar 2018!

“Onze” Anouk Huijs, leerkracht op BS Natuurlijk! is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot leraar van het jaar in het basisonderwijs. Op de laatste dag van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht moesten de drie genomineerden de “strijd” met...

Feest 10 jaar Kerobei!

Wat was het een top feest op 11-01-2019 bij Domani t.g.v. 10 jaar Kerobei! Voor alles was gezorgd; een lekker hapje en drankje en een geweldige feestband. Het was een onvergetelijke avond. De foto spreekt voor zich!